Club Brugge heeft het contract van Romeo Vermant opengebroken tot 2024. De Belgische jeugdinternational maakte een klein jaar geleden zijn profdebuut bij Club NXT en is ook dit seizoen een vaste waarde bij de blauw-zwarte beloften.

Zijn officiële debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet, maar vorig seizoen speelde hij wel al tien wedstrijden in Eerste klasse B met Club NXT. Daarin scoorde de aanvaller één keer. Dit seizoen speelt hij bij de beloften, maar speelde hij ook vijf wedstrijden met de U19 in de UEFA Youth League. In het 2-2-gelijkspel tegen PSG op de eerste speeldag stond hij aan het kanon.

Romeo heeft heel wat blauw-zwart bloed door zijn aderen stromen. Zijn vader Sven speelde er, verspreid over twee periodes (1993-2001 en 2005-2008) dertien seizoenen en was er van 2009 tot 2017 werkzaam in verschillende functies. Via zijn moeder Stefanie Van Vyve (Miss Belgian Beauty 1995) is hij de achterkleinzoon van Marcel Van Vyve, die in de jaren ’30 voor het toenmalige FC Brugeois speelde en na zijn voetbalcarrière als conciërge en terreinverzorger van het Albert Dyserynckstadion (“De Klokke”) werkte.

Advertentie