Jens Teunckens kiest opnieuw voor de Belgische competitie. De 23-jarige doelman, die eerder bij onder andere Club Brugge en Antwerp FC speelde, ondertekende een contract tot het einde van het seizoen bij Lierse Kempenzonen. Hij komt over van Eredivisionist RKC Waalwijk.

Teunckens maakte op de laatste dag van afgelopen zomertransfermercato de overstap van AEK Larnaca naar RKC Waalwijk, dat na de blessure van ex-Kortrijk-doelman Joel Castro Pereira een nieuwe doelman zocht. Het jeugdproduct van Club Brugge, dat in 2015 samen met onder andere Dante Vanzeir een bronzen medaille won op het WK onder 17 in Chili, speelde uiteindelijk geen enkele officiële wedstrijd in het eerste elftal van RKC, dat de jonge doelman dan ook niets in de weg legde voor zijn transfer naar Lierse Kempenzonen.

Op het Lisp zal Teunckens de concurrentie moeten aangaan met Jarno De Smet (22), die in de zomer van 2020 overkwam van Beerschot VA en dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd miste. Trainer Tom Van Imschoot heeft ook nog Bernd Brughmans (35) en Joppe Vannuffelen (18) achter de hand.

Advertentie