Union Sint-Gillis heeft met Kacper Kozłowski een prestigieus nieuwjaarscadeau gekregen van moederclub Brighton & Hove Albion FC. The Seagulls betaalden zo’n tien miljoen euro voor de achttienjarige Poolse middenvelder, om hem vervolgens meteen tot het einde van het seizoen in het Dudenpark te stallen.

Kozłowski was amper 15 jaar en 215 dagen oud toen hij op 19 mei 2019 zijn officiële debuut maakte voor Pogoń Szczecin. De Pool heeft een kleine drie maand geleden na zijn achttiende verjaardag dan ook al 43 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de club. Bij zijn debuut voor de Poolse nationale ploeg vorig jaar was hij amper 17 jaar en 164 dagen, enkel Włodzimierz Lubański was destijds jonger. Op het EK 2020 deed hij zelfs nog straffer door met zijn 17 jaar en 246 dagen de jongste speler ooit op een EK te worden.

Afgelopen zomer zette Brighton met de Japanner Kaoru Mitoma een gelijkaardige constructie op. Ook de Zuid-Afrikaan Percy Tau werd meteen na zijn transfer van Mamelodi Sundowns FC naar Brighton in 2018 naar Vorst gestuurd.

Advertentie