Leo Njengo heeft met KSC Lokeren-Temse een nieuwe club gevonden. De 27-jarige linksbuiten, die na zijn avontuur bij het Wit-Russische FK Slavia-Mozyr een tijdje zonder club zat, trainde al een tijdje mee met de club uit de Tweede afdeling.

Het verhaal van Leo Njengo leest als een trein. De Antwerpenaar genoot zijn jeugdopleiding bij KRC Genk, maar stroomde er als leeftijds- en positiegenoot van Leandro Trossard niet door naar het eerste elftal. Na twee jaar in Portugal haalde KVC Westerlo hem terug naar België, na een goed woordje van N-VA-politicus Jan Jambon – voor wie Leo’s broer als chauffeur werkte – aan zijn partijgenoot Herman Wijnants. Njengo speelde uiteindelijk nooit een officiële wedstrijd in het eerste elftal van Westerlo en gleed af naar de Belgische lagere divisies.

In februari 2021 trok Njengo opnieuw naar het buitenland, ditmaal naar de Wit-Russische eersteklasser FK Slavia-Mozyr. Hij speelde er drie wedstrijden in de Vysjejsjaja Liga, de Russische hoogste divisie. Toen zijn contract daar afliep, sloot de voormalige Belgische jeugdinternational zich aan bij Free Pro Players FC, een initiatief van Lode Leirens om clubloze profvoetballers elke werkdag op een oefenveld van het Daknamstadion te laten trainen in een professioneel kader. Symbolisch genoeg kwam Njengo in datzelfde Daknamstadion zijn nieuwe werkgever tegen.

Advertentie