KV Oostende heeft de Japanse middenvelder Tatsuhiro Sakamoto op huurbasis binnengehaald. De kustclub bedong een aankoopoptie voor de tweevoudige international, die gehuurd wordt van eersteklasser Cerezo Osaka.

“Hij is snel en dribbelvaardig en als polyvalente speler kan hij zowel op de flank als centraal uit de voeten. Hij kan onze ploeg een extra dosis creativiteit bezorgen en levert ook assists en goals af”, is KV Oostende-CEO Gauthier Ganaye lyrisch over zijn nieuwste aanwinst, die met zijn club Cerezo Osaka afgelopen seizoen teleurstellend twaalfde eindigde in de J1 League maar wel de finale van de J.League Cup haalde. Die verloor hij, aan de zijde van ex-Eupen-spits Yuta Toyokawa, met 2-0 van Nagoya Grampus.

KV Oostende is al de derde Belgische eersteklasser die deze winter een Japanner binnenhaalt. Eerder gingen ook KV Kortrijk (Tsuyoshi Watanabe) en Union Sint-Gillis (Koki Machida) de Japanse markt op.

Advertentie