Brendan Hines-Ike keert niet meer terug naar het Guldensporenstadion. DC United, dat de 27-jarige Amerikaanse verdediger sinds maart vorig jaar huurde van KV Kortrijk, neemt hem nu definitief over van de Kortrijkzanen.

Toen Hernán Losada begin vorig jaar van Beerschot naar DC United overstapte, nam hij niet alleen Anderlecht-assistent Nicolás Frutos, maar ook Kortrijk-verdediger Brendan Hines-Ike mee naar Washington. Die was bij zijn komst in augustus 2018 de duurste inkomende transfer ooit van de Kortrijkzanen – 650.000 euro, enkel Nihad Mujakić kostte later meer –, maar slaagde er nooit in om helemaal door te breken in het Guldensporenstadion. Zo verdween hij geregeld een tijdje uit beeld: was het niet door een blessure, dan wel omdat toenmalig Kortrijk-huurling Tuta hem eruit had gespeeld.

Bij DC United begon Hines-Ike het seizoen als basisspeler, maar een heupblessure hield hem vervolgens maandenlang aan de kant. Uiteindelijk klokte hij in zijn debuutseizoen in de MLS af op dertien competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij één keer, en wel tijdens de 2-1-zege tegen New York City op de eerste competitiespeeldag – oftewel bij het officiële debuut van trainer Hernán Losada.

Advertentie