Oud-Heverlee Leuven stuurt Kawin Thamsatchanan opnieuw op uitleenbeurt naar Azië. De 31-jarige doelman, die sinds januari 2018 onder contract ligt bij de Leuvenaars, kreeg dit seizoen nog geen speelminuten van trainer Marc Brys vanwege de stevige concurrentie van Rafael Romo en Rúnar Alex Rúnarsson.

Het was een merkwaardige zet van de Thaise eigenaar King Power: in januari 2018 tekende Kawin Thamsatchanan, de 27-jarige doelman van de Thaise nationale ploeg, naar OH Leuven, ondanks de aanwezigheid van Barry Boubacar Copa, Laurent Henkinet en Nick Gillekens. Een ferme publiciteitsstunt was het alleszins, want de samenvatting in het Thais van zijn debuutwedstrijd bij de OHL-beloften werd 275.000 keer bekeken. Hij stond in de seizoenen 2017/18 en 2018/19 twintig keer tussen de palen bij het eerste elftal.

Uiteindelijk verdween Thamsatchanan naar de achtergrond in het King Power at Den Dreef Stadion, waar hij evenwel hard bleef werken in de schaduw. OHL vergaart de laatste jaren vooral naamsbekendheid door hem te verhuren: in 2020 deed het dat aan de Japanse eersteklasser Hokkaido Consadole Sapporo, dit jaar aan de Thaise eersteklasser Hokkaido Consadole Sapporo. Op nieuwjaarsdag 2022 deed Thamsatchanan de naam van zijn werkgever dan weer eer aan door met de nationale ploeg van Thailand het Zuidoost-Aziatisch kampioenschap voetbal te winnen.

Advertentie