John Textor, een 56-jarige Amerikaanse zakenman, is de nieuwe hoofdaandeelhouder van RWDM. De medeaandeelhouder van Crystal Palace laat de dagelijkse leiding evenwel over aan voorzitter Thierry Dailly.

Een paar weken geleden publiceerde de Engelstalige krant The Athletic al het gerucht dat Texor zich zou inkopen bij 1B-club RWDM. Het was weliswaar geen geheim dat voorzitter Thierry Dailly al een tijdje op zoek was naar vers kapitaal om een volgende horde te kunnen nemen, maar het zag er lang naar uit dat hij eerder op een Belgische investeerder mikte.

Maar het is uiteindelijk John Textor geworden. “Ik heb met veel potentiële investeerders gesproken, maar enkel bij John hield ik er het juiste gevoel aan over. Ons DNA matcht met elkaar”, verklaarde Dailly op de officiële voorstelling van Textor dinsdagmiddag.

Advertentie