Rocky Bushiri doet het seizoen uit bij Hibernian FC. Norwich City leent de voormalige Belgische jeugdinternational tot het einde van het seizoen uit aan de Schotse eersteklasser. Hibernian is al de vijfde huurclub van Bushiri sinds hij tweeënhalf jaar geleden KV Oostende inruilde voor Norwich.

Het is hard gegaan voor Norwich City sinds Rocky Bushiri er in juli 2019 tekende. De club was twee maanden eerder kampioen geworden in de Championship. In het seizoen 2019/20 eindigden The Canaries laatste in de Premier League, om in het seizoen daarop… opnieuw kampioen te worden in de Championship. Na twintig speeldagen staat de club – u raadt het al – laatste in de Premier League.

Veel van dat alles heeft Bushiri niet actief meegemaakt. Kort na zijn komst leende Norwich hem voor een seizoen uit aan derdeklasser Blackpool FC. Na amper een half seizoen werd de uitleenbeurt vroegtijdig stopgezet en werd hij naar STVV gestuurd. Daar miste hij enkel de confrontatie met zijn ex-club Eupen vanwege een gele kaart. STVV slaagde er niet in om hem langer te huren, waarop hij in juni 2020 naar KV Mechelen trok. Ook daar werd de uitleenbeurt van een jaar al na een half seizoen stopgezet, mede door drie owngoals in zes wedstrijden. Bushiri deed het seizoen uit bij KAS Eupen – of beter gezegd in de Eupense ziekenboeg, want na één competitiewedstrijd (en eerder ook twee bekerwedstrijden) viel hij uit met een meniscusblessure.

Bushiri begon het seizoen 2021/22 bij Norwich City, maar kreeg noch van trainer Daniel Farke noch van diens opvolger Dean Smith officiële speelminuten in het eerste elftal. Zijn nieuwe trainer zal hem misschien nog kennen: Shaun Maloney was van 2018 tot 2021 de assistent van Roberto Martínez bij de Rode Duivels, terwijl Bushiri in die periode Belgisch belofteninternational was.

Advertentie