Kjell Peersman maakte op 10 januari 2022 zijn profdebuut: de zeventienjarige doelman kreeg van trainer Ruud Van Nistelrooy een basisplaats in de competitiewedstrijd tussen Jong PSV en Almere City. Hij slaagde er niet in om zijn netten schoon te houden bij zijn officiële debuut in de Keuken Kampioen Divisie, maar veel belang had dat niet, want Jong PSV won de wedstrijd met 5-1.

Zijn trainer bij Jong PSV is, net zoals bij de U18 van PSV destijds, Ruud Van Nistelrooy. Die was er op 29 mei 2004 bij toen Tristan Peersman, de vader van Kjell, zijn interlanddebuut maakte. Peersman mocht van toenmalig bondscoach Aimé Antheunis starten in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en België, maar werd tijdens de rust gewisseld voor Erwin Lemmens. Van Nistelrooy kwam er in de 69e minuut in voor Pierre van Hooijdonk. Beide heren stonden dus niet samen op het veld, maar kwamen allebei in actie tijdens deze wedstrijd. En Kjell? Die zal niet veel onthouden hebben van de wedstrijd, want die was toen nog maar… acht dagen oud.

Een van de drie andere Jong PSV’ers die op 10 januari hun officiële debuut maakten, is trouwens August Priske Flyger. Jawel, dat is de zoon van huidig Antwerp-trainer Brian Priske. De zeventienjarige Deense aanvaller, die dit seizoen door PSV gehuurd wordt van FC Midtjylland, viel in de 63e minuut in en legde in de 81e minuut de 5-1-eindscore vast. Priske zal bij het eerste profdoelpunt van zijn zoon vast niet teruggedacht hebben aan 24 oktober 2004, toen hij Orlando Engelaar tijdens Anderlecht-Genk de assist bood voor de 1-2. In de goal bij Anderlecht, dat die 1-2-achterstand uiteindelijk nog omboog in een 4-2-zege, met dank aan een ontketende Anatoli Gerk? Jawel, Tristan Peersman.

Is er tot slot nog een verband te vinden tussen Brian Priske en Ruud Van Nistelrooy? De Deen en de Nederlander kwamen elkaar één seizoen tegen in de Premier League, namelijk in het seizoen 2005/06. Tijdens de heenronde stonden beide heren 90 minuten samen op het veld toen Manchester United met 3-0 de maat nam tegen Pompey. De 1-0 kwam van Paul Scholes, de 2-0 van Wayne Rooney, en de 3-0 van… Ruud Van Nistelrooy.

Advertentie