Het Spaanse UD Alméria pronkt bovenaan de Segunda División en dingt halverwege de competitie mee voor de promotie en de titel. In dat succes is ook een aandeel weggelegd voor een Belg. De jonge Largie Ramazani (20) – die een verleden heeft bij Manchester United was dit seizoen al goed voor vijf treffers.

Het is nog vroeg op het seizoen, maar voorlopig ziet het er goed uit voor UD Alméria in de Spaanse tweede klasse. De ploeg uit Andalusië telt na een matige maand december nog steeds drie punten voorsprong op eerste achtervolgers Real Valladolid en Eibar en heeft nog een wedstrijd tegoed.

Bij UD Alméria is ook een landgenoot actief. Largie Ramazani is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Zuid-Spaanse club. Vorig jaar was hij in 23 wedstrijden goed voor vier treffers, en ook dit seizoen trof de aanvaller in 15 wedstrijden al vijf keer raak. Een hamstringblessure hield hem tussendoor een maand aan de kant.

Europa League

Ramazani speelde tot zijn twaalf jaar bij de jeugd van Anderlecht om vervolgens op jonge leeftijd richting Engeland te trekken. Daar deed hij als jeugdspeler vier jaar ervaring op bij Charlton Athletic. In 2017 volgde de overstap naar het grote Manchester United. Bij United speelde de Brusselaar met Burundese roots voor de beloftenteams van de U18, U19 en U23. In november 2019 maakte de flankaanvaller als invaller zijn officieel debuut voor de eerste ploeg van The Red Devils in de Europa League-wedstrijd tegen FK Astana.

Voor Ramazani is het bij die ene wedstrijd in het shirt van United ook gebleven. In de zomer van 2020 verlengde hij zijn contract in Manchester niet en ruilde hij de Engelse regen in voor de Spaanse zon. Als vrije speler trok hij naar tweedeklasser UD Alméria, waar hij ook meer speelminuten verzamelt en wie weet volgend seizoen ook in de Spaanse La Liga mee aan het werk te zien is. Een Belg om in het oog te houden.

UD Alméria speelde 30 jaar geleden nog op regionaal niveau, zeg maar de vijfde divisie in het land. Hun laatste opwachting in de Spaanse hoogste klasse dateert inmiddels van het seizoen 2014/15. Vorig seizoen eindigde het al eens derde, het jaar voordien strandde het op plek vier. In de daaropvolgende play-offwedstrijden liep het telkens mis. Dit seizoen kan het wel raak zijn voor de rood-withemden. Een eerste plaats zou voor de club – behalve de promotie – ook meteen een eerste titel betekenen in de Spaanse tweede klasse. De top twee promoveert rechtstreeks naar La Liga, de nummers vier tot zes spelen play-offwedstrijden.

Advertentie