Standard blijft erg actief op de transfermarkt. Vandaag werd ook de meest dringende vacature, die van rechtsachter, ingevuld: Gilles Dewaele vervoegt zijn ex-coach Luka Elsner aan de boorden van de Maas. Eén ding is duidelijk: de Luikenaars kiezen tijdens deze mercato resoluut voor de kernwaarde ‘mentaliteit’.

Hugo Siquet is vertrokken, Collins Fai zit op de Afrika Cup en Damjan Pavlovic hangt een schorsing boven het hoofd. Standard had dus dringend een rechtsback nodig en heeft die nu gevonden in het 25-jarige loopwonder Gilles Dewaele. De verdediger uit Knokke werd opgeleid bij Cercle Brugge en was via Westerlo bij KV Kortrijk terechtgekomen in juli 2020.

Dewaele, die 52 wedstrijden afwerkte bij KVK (20 dit seizoen), tekent een contract tot 2025 op Sclessin en is de derde winteraanwinst van Standard na Cafaro en Van Damme. Over de transfersom is voorlopig nog niets bekend.

Advertentie