Renaud Emond (FC Nantes) keert na twee seizoenen, 38 wedstrijden en 3 doelpunten terug bij Standard. De ondertussen 30-jarige spits moet voor wat extra treffers zorgen bij de club waar hij reeds vertoefde van augustus 2015 tot januari 2020. Hij zet zijn handtekening onder een contract tot juni 2024 en is de vierde winteraanwinst van Standard na Cafaro, Van Damme en Dewaele.

Weinig analisten zullen beweren dat Renaud Emond kwalitatief beter is dan João Klauss en Jackson Muleka, en het is bekend dat hij zijn treffers vooral scoorde in sterke periodes van het collectief, maar financieel is het geen grote gok. Emond mocht vertrekken bij Nantes, Standard hoeft amper €200.000 op tafel te leggen voor de spits die twee jaar geleden tussen de 3 en 4 miljoen euro opleverde.

In zijn (eerste) Standardcarrière scoorde Emond 43 doelpunten in 137 officiële wedstrijden. In zowel 2016 als 2018 voegde hij de Beker van België toe aan zijn palmares. Vooral in 2018 was hij in die context belangrijk als auteur van de enige treffer van de finale tegen KRC Genk, hij was toen ook topschutter van de Croky Cup met 6 stuks.

Advertentie