Moeskroen ondervindt als club geen voorspoedige start van het nieuwe jaar: de spelerskern heeft besloten om vandaag te staken. Deze beslissing kwam er omdat de spelers hun loon van december niet hebben ontvangen.

De spelers hebben in onderling overleg met de trainersstaf besloten om de 2 trainingssessies die vandaag gepland stonden niet bij te wonen. Ook de training van morgen én de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk zijn in het gedrang zolang dat de spelers geen duidelijk antwoord krijgen van het bestuur.

Situatie niet langer houdbaar

Aanvoerder Christophe Lepoint maakte zich in een interview bij La Dernière Heure zorgen en zegt dat de situatie stilaan onhoudbaar wordt voor de spelers. “Het probleem blijft zich maar herhalen ondanks de sussende woorden van het bestuur. We willen niet langer leven in de onzekerheid of we al dan niet betaald worden. We bevinden ons op een scharniermoment in het seizoen. Er moet iets veranderen willen we het werk sinds de terugkeer van trainer José Jeunechamps niet weggooien.”

Eerdere betalingsproblemen.

De staking is niet onterecht te noemen, want ook de lonen van oktober en november werden vorig jaar niet op tijd uitbetaald. Ook toen werd er vanuit de spelerskern gedreigd om te staken. Het bestuur van Moeskroen kon die staking toen nog afwenden na een gesprek met de spelers.

Recent werd in de media geopperd dat ‘Strive football group’ – een onderneming die recent amateurploeg Mandel United in handen genomen heeft – interesse had om Moeskroen over te kopen van Gerard Lopez en Mandel United een satellietploeg te maken van Moeskroen. Echter werd deze bewering kort nadien afgeschoten in een perscommuniqué van Roland Louf, kersvers CEO van Mandel United.

Het is dus hoogst onzeker of de club ditmaal de lonen kan uitbetalen, tot dan blijft de financieel geplaagde fusieclub verder aanmodderen. Veel tijd heeft het bestuur trouwens niet om met centen over de brug komen, want als de lonen tegen 20 januari niet uitbetaald zijn, dreigt de club gestraft te worden met een puntenaftrek van 3 eenheden.

Advertentie