KV Mechelen heeft Dries Wouters amper zes maanden na zijn transfer naar Schalke 04 terug naar België gehaald. De Mechelaars huren de ex-Genk-speler voor een half seizoen, zonder aankoopoptie.

Wouters versierde in juli vorig jaar een mooie transfer van KRC Genk naar Schalke 04 – Die Königsblauen mogen dan wel in de 2. Bundesliga spelen, het blijft een grote naam. Mede door een enkelblessure kwam de voormalige belofteninternational er in zijn eerste halve seizoen slechts drie keer aan spelen toe: in de competitie kwam hij twee keer in actie (eenmaal als centrale verdediger en eenmaal als verdedigende middenvelder), en in de DFB-Pokal speelde hij een volledige wedstrijd als centrale verdediger.

Bij KV Mechelen moet Wouters, die 66 wedstrijden in het eerste elftal van KRC Genk een speelde, mee het vertrek van Joachim Van Damme naar Standard Luik opvangen.