RWDM heeft met Jacob Montes zijn eerste winterversterking voorgesteld. De 2x-jarige Amerikaanse middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Crystal Palace, de club waar kersvers eigenaar John Textor sinds vorig jaar medeaandeelhouder is.

Crystal Palace plukte Montes, een Amerikaan met Nicaraguaanse roots, vorig jaar weg uit zijn geboorteland. Eind juli werd hij voor één seizoen gestald bij Waasland-Beveren, de club waar medeaandeelhouder David S. Blitzer met zijn groep Bolt Football Holdings hoofdaandeelhouder is. Een succesverhaal werd dat niet: Montes speelde slechts negen wedstrijden in de 1B Pro League, telkens als invaller. Op de zevende competitiespeeldag zette hij de Freethiel wel in lichterlaaie door tegen Excelsior Virton in de 90e minuut de 4-3 te scoren, nadat de Waaslanders na 21 minuten met 0-3 in het krijt stonden.

Crystal Palace riep Montes vorige week vervroegd terug naar Engeland, om hem nu… bij reeksgenoot RWDM te stallen. Daar werd John Textor, een andere aandeelhouder van Crystal Palace, woensdag officieel aangesteld als nieuwe hoofdaandeelhouder. Montes komt zo een klein beetje thuis, want de Amerikaan speelde als tiener jarenlang voor de FC Florida Prep Academy van… John Textor.

Advertentie