Na de magere 0-0 vorige week tegen Nantes, is de eerste zege van AS  Monaco onder het bewind van Philippe Clement een feit. Les Rouges et Blancs versloegen zondagmiddag op eigen veld promovendus Clermont met 4-0.

De eerste helft in het Stade Louis II had weinig om het lijf. Monaco had het betere van het spel, maar echt overtuigen deed het niet. Toch gingen de troepen van Clement met een voorsprong de rust in. Sofiane Diop scoorde vlak voor de pauze de 1-0.

In een betere tweede helft maakte de thuisploeg het verschil. Clement stuurde Wissam Ben Yedder de wei in, en die diepte de score uit met twee doelpunten, waarvan één op de stip. Caio Henrique legde in het slot van de partij de 4-0-eindstand vast. Onze jonge landgenoot Eliot Matazo – die deze week zijn contract bij Monaco verlengde – bleef de hele wedstrijd op de bank. De rood-withemden sluipen dankzij de overwinning de top 5 in de Franse hoogste klasse terug binnen.

Clement ruilde begin deze maand het trainerschap bij Club Brugge in om hoofdtrainer te worden van AS Monaco. Hij tekende er een contract voor drie seizoenen. De Ligue 1-club ambieert de top 3 en het daarbij horende Champions League-ticket. Volgend weekend trekken Clement en Co naar Montpellier.

Advertentie