De cijfers op Craven Cottage waren afgelopen weekend duidelijk. Fulham – de leider in de Engelse Championship – versloeg Bristol City op eigen veld met 6-2. Een glansrol was er opnieuw weggelegd voor ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic die zijn derde hattrick van het seizoen scoorde. De Servische aanvaller vond in totaal al 27 keer de weg naar doel. Fenomenale cijfers.

Fulham is ruim halverwege het seizoen de fiere leider in de Engelse Championship. De West-Londense club pakte zaterdagvoormiddag uit met een 6-2-overwinning tegen Bristol City, nadat het vier dagen eerder ook al een ruime 0-7-zege boekte op het veld van Reading. De motor van Fulham draait met 64 doelpunten uit 25 wedstrijden op volle toeren.

De spilfiguur van die geoliede doelpuntenmachine is Aleksandar Mitrovic. De 27-jarige Serviër beleeft een droomseizoen in de Engelse tweede klasse. In 24 wedstrijden wist hij reeds 27 keer te scoren en lukte hem al drie hattricks. Daarbij was hij ook nog eens goed voor 7 assists. Enkel de ongenaakbare Robert Lewandowski (Bayern München) zit dit seizoen aan nóg meer doelpunten per wedstrijd.

Mitrogol, zoals zijn bijnaam luidt, is ondertussen bezig aan zijn vijfde seizoen bij The Cottagers. De aanvaller heeft ook een verleden in België. De spits speelde twee seizoenen voor Anderlecht, en werd met 20 goals in 2015 topschutter in de Jupiler Pro League. Voor een duizelingwekkend bedrag van zo’n 18 miljoen euro, trok hij in de zomer die volgde naar het Engelse Newcastle United.

Na een wisselvallige periode bij The Magpies, volgde in 2018 een uitleenbeurt en vervolgens ook een definitieve overstap naar Fulham. Iets wat de Serviër zich niet zou beklagen. Twee seizoenen geleden schopte Mitrovic het met 26 goals tot topschutter in de Championship en ook dit seizoen lijkt hij die topschutterstitel binnen te rijven.  

Ex-Jupiler Pro League-gangers

Fulham is eveneens de ploeg van onze landgenoot Denis Odoi. De Leuvenaar (ex-OH Leuven, STVV, Anderlecht en Lokeren) maakt in zijn zesde seizoen bij Fulham nog geregeld zijn opwachting in de defensie. Met Neeskens Kebano (ex-Charleroi en RC Genk) en Anthony Knockaert (ex-Standard) lopen er nog twee oudgedienden uit de Belgische competitie rond. Met 7 doelpunten is ook Kebano bezig aan zijn beste seizoen in Engeland.

De Championship is pas het tweede niveau in Engeland, maar wordt elk jaar als een stugge en fysiek zware competitie aanzien. Met ploegen als AFC Bournemouth, Queens Park Rangers, West Bromwich Albion, Middlesbrough, Stoke City en Nottingham Forest is de tegenstand niet min. Want ondanks de vele gescoorde doelpunten en de op een na minst gepasseerde verdediging, telt Fulham slechts twee punten meer dan de nummers twee in de stand Bournemouth en Blackburn Rovers. De strijd in de Engelse Championship is allerminst gestreden. Dinsdag werken de zwart-withemden een inhaalwedstrijd tegen Birmingham City af.

Advertentie