Terwijl Chelsea dinsdag – als enige club – zijn 23ste competitiewedstrijd van het seizoen afwerkte, zagen ze in Burnley nogmaals een wedstrijd uitgesteld worden wegens een corona-uitbraak. De zesde keer al dit seizoen voor de hekkensluiter in Engeland, en ze zijn lang niet de enige ploeg met een ontregeld speelschema.

Normaliter zou Burnley zijn uitgestelde wedstrijd van 15 december tegen Watford dinsdag inhalen, maar door een aanhoudende coronaplaag, een waslijst vol blessures en de Afrika Cup, kampte Burnley – opnieuw – met een spelerstekort.

Het protocol zegt dat een club een verzoek kan indienen om een wedstrijd uit te stellen, indien er onvoldoende spelers uit de A-kern beschikbaar zijn (minimaal 13 veldspelers en 1 doelman), wat bij Burnley het geval was. Hun aanvraag tot uitstel werd goedgekeurd, en zo zagen ze op Turf Moor voor de zesde keer dit seizoen een wedstrijd verplaatst worden wegens een corona-uitbraak bij het eigen team of dat van de tegenstander.

Het gevolg is dat de ploeg uit Noordwest-Engeland als enige club nog maar 17 wedstrijden afwerkte en inmiddels wegzakte naar de laatste plaats in het klassement. De komende maanden beloven hectisch te zullen worden voor Burnley, met behalve operatie redding, ook zes inhaalwedstrijden op het programma.


Overvolle agenda’s

The Clarets zijn verre van de enige ploeg in Engeland die kampt met een wedstrijdenachterstand. Behalve Chelsea, Manchester City en West Ham United, zag elke club in de Premier League minimaal één wedstrijd reeds uitgesteld worden door coronazorgen, wat maakt dat zo goed als niemand nog op schema zit.

Tal van matchen moeten ingehaald worden en binnenkort worden ook de Europese competities terug hervat. Komt er nog bij dat er in Engeland ook nog bekerwedstrijden op het programma staan, wat bij sommige clubs tot overvolle wedstrijdagenda’s leidt. De chaos in Engeland is met andere woorden compleet. Alsof er geen vuiltje aan de lucht is, blijven fans in voetbalstadions wel nog steeds welkom.

Advertentie