Eind oktober werd Dirk Huyck, samen met nog een paar bestuursleden, opzijgezet door de nieuwe eigenaar van Waasland-Beveren. Sindsdien had de club geen voorzitter meer – tot vandaag. De club kondigde niemand minder dan Jo Van Moer aan als nieuwe voorzitter. Jozef Van Remoortel wordt dan weer ondervoorzitter.

De eigenaar van Van Moer Logistics en vader van wielertalent Brent Van Moer verbindt zich zo nauwer met de Wase club. Zo was Jo Van Moer eerder al sponsor van KSK Beveren en trok hij die lijn verder bij de fusieclub.

Nu gaat zijn partnerschap in relatie tot de club verder dan enkel de rol van sponsor, de steenrijke ondernemer gaat als voorzitter aan de slag. In een interview bij TV OOST stak hij zijn ambities niet onder stoelen of banken en stelde hij meteen 3 prioriteiten voorop.

Eén van de doelstellingen is promotie naar 1A. De club degradeerde vorig jaar nog na een teleurstellend seizoen uit de Jupiler Pro League en Van Moer hoopt de periode in 1B te beperken tot één jaargang. De club versterkt die ambitie ook op sportief vlak, want men stelde op korte tijd maar liefst 5 nieuwe krachten voor waaronder ex-Rode Duivel Guillaume Gillet. Promotie is dus het sportieve doel voor de Waaslanders, al zal het bereiken van dat doel niet eenvoudig worden. Westerlo heeft een voorsprong van 10 punten (én werkte één wedstrijd minder af), Waasland-Beveren kampeert op de tweede stek. Al is die positie ook ver van veilig, want zowel RWDM als KMSK Deinze volgt op luttele punten achterstand.

Ook het stadiondossier is belangrijk voor de voorzitter. De Freethiel, thuishaven van de club uit het Waasland, is al langer dan vandaag een zorg voor zowel club als supporter. Door betonrot is een deel van de tribunes al meer dan 10 jaar niet meer in gebruik en als gevolg volledig in verval geraakt. De gemeente Beveren – eigenaar van het stadion – zag er lange tijd het nut niet in om deze tribune te vernieuwen, maar probeert nu reeds een paar jaar verandering in de zaak te brengen. De gemeente is op zoek naar investeerders om deze vernieuwing op zich te nemen. Investeerders die zich misschien via de rijke connecties van de nieuwe voorzitter kunnen aanbieden.

Het belangrijkste aspect voor de nieuwe voorzitter is echter dat de club opnieuw heropleeft na een toch wel zeer moeilijke periode vol controverse en tegenslag. Hij hoopt zo snel mogelijk terug een overvolle Freethiel te mogen aanschouwen.

Advertentie