Bij Sheffield United is hij nooit geraakt, maar voor de verleidpoging van Genoa CFC is Alexander Blessin wél gezwicht. Het nummer 19 uit de Serie A, dat onlangs Andrij Sjevtsjenko de laan uitstuurde, betaalt twee miljoen euro aan KV Oostende. De kustclub ziet zijn trainer dus voor de tweede keer in drie seizoenen tijd weggekocht worden in de winter.

Kåre Ingebrigtsen werd in mei 2019 aangesteld als nieuwe trainer van KV Oostende. De toen 53-jarige Noor, die nooit eerder buiten Noorwegen had gecoacht, ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de kustclub. Zo lang zong hij het er echter niet uit. Op sportief vlak was zijn passage bij de Oostendenaars geen hoogvlieger, en na de 5-0-nederlaag tegen Sporting Charleroi op 27 december 2019 mocht KVO op zoek naar een nieuwe trainer. Niet per se door die nederlaag, want nog tijdens de wedstrijd liet KV Oostende weten dat Ingebrigtsen per direct zou overstappen naar APOEL Nicosia.

Een groot succes werd het Cypriotisch avontuur van Ingebrigtsen niet, want na amper 46 dagen werd de Noor er alweer ontslagen. Ook KV Oostende kende dat seizoen nog enkele stormen, die pas gestild werden met de aanstelling van Alexander Blessin in juni 2020. Met jonge, vaak weinig bekende spelers miste Blessin vorig seizoen op een haar na de Champions’ play-offs, wat hem op de Pro League Awards 2021 de titel van Trainer van het Jaar opleverde.

Dit seizoen vertoefde KV Oostende vooral in de rechterkolom. Na 21 speeldagen staat KVO, weliswaar in een door corona niet-volledig klassement, pas zestiende. Het is niet zo dat Blessin openlijk op de schopstoel zat in de Diaz Arena, maar we kunnen het wel opnieuw een elegante oplossing noemen.

Advertentie