Waasland-Beveren heeft met Jordi Condom iemand gevonden die er op sportief vlak geen gras over laat groeien. De nieuwe TD heeft namelijk al 6 inkomende transfers afgerond en in dat lijstje zijn een aantal knappe namen terug te vinden. Nu imponeert de 1B-ploeg opnieuw met het aanwerven van Keniaans international Eric Johana Omondi, die transfervrij overkomt van de Zweedse tweedeklasser Jönköping.

Met Omondi heeft de Wase club opnieuw een snelle aanvaller gevonden die bovendien de goal weet staan. Hij scoorde bij zijn vorige ploeg dit seizoen al 6 keer en kon één assist geven. De speler kan volgens de club zowel als spits als op het middenveld gebruikt worden, wat coach Marc Schneider dan weer extra opties geeft.

Naast Omondi heeft de club eerder al Guillaume Gillet (transfervrij, Charleroi), Manuel Da Costa (transfervrij), Aliou Baldé (huur, Feyenoord), Ribeiro Costa (huur, Charleroi) en Abdel Al Badaoui (huur, Alcorcon) gecontracteerd. De Waaslanders verstevigen zo hun ambities om dit seizoen te promoveren. Westerlo staat met een riante voorsprong van 10 punten aan de leiding, Waasland-Beveren prijkt op een tweede plek met 27 punten. De mannen van de Freethiel moeten hun plek met man en macht verdedigen, want de club wordt opgejaagd door RWDM dat slechts 1 puntje minder telt. Deinze vervolledigt de top 4 met 21 punten op de rangschikking. 

Advertentie