Een goed uur voordat Collins Fai het met Kameroen opneemt tegen Gambia op de Afrika Cup, maakt Al-Tai uit Saoedi-Arabië bekend dat het de rechtsachter koopt van Standard. Standard ziet de loonmassa opnieuw dalen, maar verliest ook een meubelstuk.

Iets meer dan zes jaar geleden streek Fai neer in Luik. Hij kwam over van het Roemeense Dinamo Boekarest. Bij Standard wisselde hij periodes als basisspeler af met maanden als bankzitter, maar klagen deed hij nooit. Twee bekers (2016 & 2018) won hij als Rouche, nu kiest hij op zijn 29e voor speelminuten en het financiële.

De club van Knowledge Musona betaalt zo’n 300.000 euro voor de man met de eeuwige lach. Naast de gewonnen bekerfinales zullen ook zijn salto-ingooi op Anderlecht en zijn winnende treffer in Oostende – zijn eerste doelpunt ooit als profspeler -, die een PO-ticket met zich meebracht, eeuwig in de Luikse geschiedenisboeken gegrift staan.

Standard zal binnenkort ook grootverdiener Maxime Lestienne zien vertrekken. De flankspeler zou naar … Singapore verhuizen.

Advertentie