Excelsior Virton haalt Maxime Electeur terug naar de Proximus League. De 25-jarige middenvelder, die vorig seizoen nauwelijks aan spelen toekwam bij RWDM, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Luxemburgse eersteklasser Swift Hespérange.

Electeur was een van de vele gokjes die RWDM in de zomer van 2020 nam op de transfermarkt. De middenvelder, die voordien voor Racing Jet Wavre en Club Luik had gespeeld, kon echter nooit zijn stempel drukken bij de Molenbekenaars: hij scoorde weliswaar in de 3-1-derbyzege tegen de latere kampioen Union Sint-Gillis, maar nadien kreeg hij nog maar zes minuten speeltijd in de competitie – opnieuw tegen Union.

Bij Swift Hespérange, waar hij er met Mehdi Terki onlangs een ex-RWDM-ploegmaat bij kreeg, was hij dit seizoen goed voor zes doelpunten in negen competitiewedstrijden – met dank aan een hattrick in de 2-3-zege bij FC Rodange 91. Virton hoopt vast vurig dat Electeur zijn scorend vermogen meebrengt naar de Gaume, want met vijftien doelpunten uit zeventien wedstrijden is Virton momenteel de minst scorende ploeg uit de 1B Pro League.

Advertentie