Jackson Muleka, de 22-jarige Congolese spits van Standard, gaat tot het einde van het seizoen op uitleenbasis bij het Turkse Kasimpasa voetballen. Coach Luka Elsner geeft op dit moment de voorkeur aan andere spelers.

Nu Standard eindelijk tot een type-elftal is gekomen, zijn een aantal spelers overbodig geworden. Enkele jongens vertrokken al, met Jackson Muleka komt daar vandaag nog iemand bij. Elsner kiest voor Denis Dragus, Abdoul Tapsoba en Mehdi Carcela – al lijkt die laatste meer en meer aanspraak te maken op een basisplaats – als aanvallende wisselspelers.

Type-ploeg Standard
Bodart; Dewaele (Ngoy), Dussenne, Laifis, Calut; Donnum, Raskin, Bokadi, Cafaro; Amallah; Emond.

Jackson Muleka tekende in september 2020 bij Standard. Hij kende een moeilijke start, maar toonde zich daarna wel een uitstekende afwerker in de box. Hij scoorde 15 keer – dit seizoen tweemaal in de competitie en één keer in de beker – in 54 wedstrijden. Net als João Klauss had hij het tijdens de eerste seizoenshelft van deze jaargang moeilijk met het kansarme voetbal van zijn team.

Kasimpasa, dat een aantal punten boven de Turkse degradatiestreep kampeert en ex-JPL-spelers Ryan Donk, Mamadou Fall en Uros Spajic onder contract heeft, huurt Muleka zonder aankoopoptie. Het is nog onduidelijk of de Luikenaars nog plannen met hem hebben naar volgend seizoen toe, want dan sluit onder meer Mitchy Ntelo (dit seizoen met succes uitgeleend aan MVV) aan bij de A-kern.

Ondertussen is ook de transfer van Maxime Lestienne naar Singapore afgerond. Kampioen en Aziatische Champions League-deelnemer Lion City Sailors hoeft geen transfersom neer te tellen, maar Standard is zo wel verlost van het stevige contract van de ervaren winger.

Advertentie