Youssef Challouk draagt vanaf volgend seizoen het shirt van KV Kortrijk. De 26-jarige rechtsbuiten, momenteel aan de slag bij KV Kortrijk, ondertekende een contract tot 2026 in het Guldensporenstadion.

Challouk staat op zijn 26e voor zijn debuut in de Jupiler Pro League. De flankaanvaller speelde zijn hele carrière al in de Belgische lagere divisies. In 2016 ruilde hij Rupel Boom voor KSK Heist, waarvoor hij in het seizoen 2016/17 vijftien keer scoorde in Eerste klasse amateurs (plus drie keer in de eindronde voor promotie). Sinds 2017 speelt hij voor KMSK Deinze, waarmee hij in 2020 promoveerde naar Eerste klasse B. Vorig seizoen was hij er goed voor acht goals en tien assists (niemand deed dat seizoen beter qua assists), dit seizoen zit hij aan drie goals en zeven assists.

Challouk is al zeker dat hij een oude bekende zal tegenkomen bij zijn nieuwe werkgever, want vorige week raakte al bekend dat ook Deinze-doelman Tom Vandenberghe (29) naar Kortrijk verhuist.

Advertentie