Lommel SK legt zijn lot in handen van Brian Eastick. De 69-jarige Brit, die overkomt van de vrouwenploeg van Manchester City , wordt de vierde trainer van het seizoen bij het nummer zeven van de 1B Pro League.

Eastick draait al lang mee in het voetbal – zo was hij in het seizoen 1987/88 al hoofdtrainer van Newport County –, maar hij werkte vooral in de schaduw. Zo was hij jeugdtrainer van onder andere Queens Park Rangers, Chelsea, Brighton & Hove Albion en Charlton Athletic. Als bondscoach van de Engelse U19 en U20 werkte hij samen met onder andere Kieran Trippier, Kyle Walker, Jack Wilshere en Danny Drinkwater. Hij werkte als assistent-trainer bij onder andere Noord-Ierland (1995-1998), Nottingham Forest (2014-2015) en Manchester City Women (sinds 2020).

Eastick wordt de vierde trainer van het seizoen voor Lommel, dat na twintig speeldagen vijf punten voorsprong heeft op hekkensluiter Excelsior Virton. Liam Manning, de trainer van vorig seizoen, stapte in augustus 2021 over naar de Engelse derdeklasser Milton Keynes Dons. Assistent Peter van der Veen nam over, maar gaf er midden december zelf de brui aan. De in oktober vorig jaar aan boord gehaalde Braziliaan Luíz Felipe trad vervolgens drie wedstrijden op als interimtrainer, maar ook hij koos begin deze maand zelf voor een vertrek.

Advertentie