Union sluit straks de reguliere competitie af als leider en is al zeker van deelname aan de Conference League. Maar de troepen van trainer Felice Mazzù hebben honger naar meer en gaan voor het allerhoogste. “Dat is altijd al het doel geweest”, vertelt zijn rechterhand Karel Geraerts (T2) in TVL Sportcafé.

Promoveren en meteen kampioen spelen. Het zou haast ongezien zijn, en zelfs nog mooier dan het voetbalsprookje van Leicester City dat in 2016 als degradatiekandidaat de titel pakte in Engeland. Bij het blauw-gele stamnummer 10 zijn ze er alvast van overtuigd dat het mogelijk is. “Union is een groep van spelers die heel nuchter maar ook heel ambitieus is”, vertelt de assistent-trainer van de club Karel Geraerts in TVL Sportcafé. “Dat is al van in 1B zo. We wonnen toen wedstrijd na wedstrijd, maar nooit zag je die mannen uitbundig feesten of euforisch worden in de kleedkamer. Ze zijn altijd heel realistisch gebleven met slechts één doel in het achterhoofd: kampioen worden.”

“Dat was bij aanvang in 1A niet anders, zo bewees ook onze goede competitiestart”, gaat Geraerts verder. “Het is een groep met veel kwaliteiten, die soms hard en kritisch maar ook eerlijk voor elkaar is. De jongens weten al vanaf speeldag 1 wat ze willen. Die ambities hebben we natuurlijk nooit luidop uitgesproken, maar van in het begin was de titel al het doel.”

Champions’ play-offs

Met nog één speeldag te gaan in de reguliere competitie telt Union vijf punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge. Wat volgt is een strijd in de Champions’ play-offs tussen de vier best geklasseerde ploegen. De punten worden gehalveerd en alle teams nemen het twee keer tegen elkaar op. Wie aan het einde van de rit bovenaan de stand pronkt, is kampioen.

Advertentie