Waasland-Beveren heeft Lucas Ribeiro Costa definitief overgenomen van Sporting Charleroi. De 23-jarige flankaanvaller ruilde afgelopen winter Excel Moeskroen voor Waasland-Beveren en maakte daar meteen indruk. Hij ondertekende een contract tot 2024 op de Freethiel.

Lucas Ribeiro Costa heeft er al een kleine odyssee opzitten sinds hij in 2019 in België arriveerde. In zijn debuutseizoen in ons land, het seizoen 2019/20, scoorde hij in acht competitiewedstrijden vier keer voor Excelsior Virton. Toen de club geen licentie meer kreeg voor het profvoetbal, plukte Sporting Charleroi hem weg uit de Gaumestreek. Virton, dat de Braziliaan destijds wegplukte bij Valenciennes FC, eiste daarop een vergoeding van 350.000 euro.

Ribeiro Costa bleef een half seizoen bij Charleroi, maar daar kreeg hij vooral korte invalbeurten. Daaruit puurde hij toch twee assists: zowel tegen Antwerp FC (2-0) als een speeldag later tegen Zulte Waregem (0-2) bediende hij Shamar Nicholson voor het tweede doelpunt van de wedstrijd, nadat Karim Belhocine hem minder dan vijf minuten voor tijd het veld instuurde.

Ondanks zijn bijwijlen superefficiënte invalbeurten leende Charleroi hem vanaf februari 2021 drie keer uit. Eerst aan RWDM, waar trainer Vincent Euvrard hem op verschillende posities uitprobeerde. Daarna aan Excel Moeskroen, waar hij op de openingsspeeldag rood pakte tegen zijn ex-club RWDM maar nadien wel zes keer scoorde in een half seizoen, waarvan vijf keer in de competitie. In januari 2022 werd het huurcontract vroegtijdig verbroken (“iedereen weet dat de situatie in Moeskroen niet altijd makkelijk is”, liet hij daar later over optekenen) en stalde Charleroi hem opnieuw in de 1B Pro League, ditmaal bij Waasland-Beveren.

Bij de Waaslanders is Ribeiro Costa inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde. In acht competitiewedstrijden was hij er goed voor twee goals en twee assists. Waasland-Beveren liet vandaag weten dat het de optie in zijn contract lichtte, waardoor hij nu tot 2024 onder contract ligt bij de huidige nummer drie van de 1B Pro League.

Advertentie