Jean-Pierre Vande Velde (67) is de nieuwe trainer van KSC Lokeren-Temse. De voormalige trainer van onder andere FCV Dender EH, OH Leuven en KV Oostende ondertekende een contract tot het einde van het seizoen bij de fusieclub, die blijft hopen dat Urbain Spaenhoven nadien weer zijn oude stek kan innemen.

De laatste club waar Jean-Pierre Vande Velde actief was als coach, was Londerzeel SK in het seizoen 2019/20. Een seizoen eerder had hij met KVK Ninove de titel gepakt in Eerste provinciale. Dat was niet zijn eerste huzarenstukje: eerder promoveerde hij als coach ook KVK Tienen (1995), Zwarte Duivels Oud-Heverlee (2000) en FCV Dender EH. Laatstgenoemde club bracht hij tussen 2005 en 2007 van Derde naar Eerste klasse. In zijn derde passage bij de fusieclub, in het seizoen 2015/16, parkeerde hij de club op een vijfde plaats in Derde klasse A, waarna hij de club via de eindronde naar de nagelnieuwe Eerste klasse amateurs loodste.

Mogelijk kan Vande Velde straks Lokeren-Temse toevoegen aan het rijtje clubs waarmee hij promoveerde. Dat zal dan wel grotendeels de verdienste zijn van Urbain Spaenhoven. De 64-jarige Spaenhoven nam in november vorig jaar het roer over van Chris Janssens toen de club vijfde stond op negen punten van leider KVK Ninove, maar eind maart in onderling overleg vertrok doordat hij niet over een UEFA A-diploma beschikt en zo mogelijk de toekenning van de licentie voor Eerste nationale in het gedrang bracht. Lokeren-Temse stond toen tweede in de Tweede afdeling VV A. Met nog vier wedstrijden te gaan (KVV Zelzate, RFC Wetteren, SKV Zwevezele en KVK Ninove) heeft de club nu zeven punten achterstand op leider KFC Sparta Petegem.

Of Vande Velde Lokeren-Temse nu via de titel of de eindronde naar Eerste nationale loodst, het is volgens voorzitter Hans Van Druysen wel nog altijd het plan dat Spaenhoven op termijn weer T1 wordt op Daknam. “Wij vonden dat het in deze fase van de competitie nodig was om een man met kennis en ervaring aan het hoofd van de groep te hebben. Jean-Pierre Vande Velde heeft die kwaliteiten en wil ons uit de nood helpen, daarvoor zijn we hem dankbaar. Dat geeft Urbain Spaenhoven de tijd om de hele diplomakwestie rustig uit te klaren”, verklaarde Van Druysen op de clubwebsite.

Advertentie