Lyle Foster zal ook volgend seizoen in ’t Kuipje voetballen. De 21-jarige Zuid-Afrikaanse aanvaller, die afgelopen seizoen door Westerlo gehuurd werd van Vitória Guimarães, ondertekende een vierjarig contract bij de 1B-kampioen.

Foster scoorde dit seizoen weliswaar slechts vier competitiegoals voor Westerlo, maar de Zuid-Afrikaan was afgelopen seizoen een belangrijke pion in de kampioenenploeg van de Kemphanen. Hij ziet zijn goede prestaties nu beloond worden met een definitief contract in ’t Kuipje.

Voor Foster wordt het een terugkeer naar de Jupiler Pro League, want in het seizoen 2019/20 was hij er al actief in het shirt van Cercle Brugge. De Zuid-Afrikaan werd destijds door AS Monaco, dat in januari 2019 meer dan een miljoen euro op tafel gooide voor de toen amper achttienjarige Foster, uitgeleend aan groen-zwart. Onder Fabien Mercadal en Bernd Storck speelde hij toen negentien competitiewedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde.

Advertentie