Scott Bitsindou heeft nog voor het aflopen van zijn contract bij Lierse Kempenzonen een nieuwe club gevonden. De 26-jarige middenvelder ondertekende een tweejarig contract (met optie op een derde jaar) bij de Schotse eersteklasser Livingston FC.

Voor Bitsindou is het een terugkeer naar het buitenland. De 26-jarige Brusselaar, die vorig jaar zijn interlanddebuut maakte voor Congo-Brazzaville, speelde van 2017 tot 2018 al bij de Zwitserse derdeklasser FC United Zürich. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht lag in 2018 ook al een half seizoen onder contract bij de Servische eersteklasser FK Javor Ivanjica, maar daar speelde hij nooit een officiële wedstrijd.

Na twee seizoen bij Lommel SK (2018-2020) werd zijn contract in het Soevereinstadion niet verlengd, waarop Bitsindou in de zomer van 2020 transfervrij naar Lierse Kempenzonen verhuisde. Ook daar bleef hij twee seizoenen en werd hij na afloop niet beloond met een nieuw contract: eind april kreeg hij samen met Yvan Yagan, Hakim Abdallah, Jordi Liongola, Joppe Vannuffelen en Jesse Kieboom te horen dat hij zich niet aan een nieuw contract hoefde te verwachten. Bitsindou speelde vorig seizoen 23 competitiewedstrijden bij de Pallieters.

Bij Livingston FC, dat achtste eindigde in de reguliere competitie maar de degradatrie-playoffs als eerste afsloot en dus zevende eindigde, zal Bitsindou met Stéphane Oméonga nog een andere Belg tegenkomen. In een iets verder verleden was ook Harald Pinxten (o.a. ex-Antwerp en -KVSK United) actief in het Almondvale Stadium.

Advertentie