Met onder meer de topaffiche Italië – Duitsland begint vandaag het EK onder 17 jaar in Israël. De Belgen zitten in groep C en ontmoeten de komende dagen Servië, recordkampioen Spanje en Turkije. Wij stellen de 21-koppige Belgische selectie alvast bondig aan u voor.

Spelers per club
Club Brugge & Standard: 4
KRC Genk: 3
PSV: 2
Ajax, Borussia Mönchengladbach, KAA Gent, KV Mechelen, Schalke 04, Sporting Charleroi, Royal Antwerp FC, RSC Anderlecht: 1

DOELMANNEN

Matthieu Epolo

Standard
2005
5 caps, 7 selecties

Epolo is de eerste keeper van de beloften van Standard, die komend seizoen in 1B aantreden. Hij was afgelopen seizoen ook de derde doelman van de A-ploeg en zat tevens af en toe op de bank bij de Luikenaars.

Mike Penders

KRC Genk
2005
2 caps, 7 selecties

Penders stond achtmaal in doel bij de Genkse beloften, die de titel pakten in de U21-reeks, en vijftien keer bij de U18. Hij verdedigde de Belgische doelmond nog niet dit jaar.

Tom Poitoux

Standard
2005
1 cap, 1 selectie

De selectie van Tom Poitoux is de zoveelste bevestiging van de Luikse keeperstraditie. Hij stond in februari al één keer op het wedstrijdblad en mocht meteen in actie komen. Poitoux verdeelde zijn speelminuten dit seizoen op clubniveau tussen de U21- en U18-ploeg van Standard.

VERDEDIGERS

Mathis Sturbaut

Club Brugge
2005
8 caps, 11 selecties

Sturbaut is de rechtervleugelverdediger bij de U18-selectie van Club Brugge. Kan zijn clubgenoot Sabbe aflossen, maar kwam ook al hoger op het veld uit.

Kyriani Sabbe

Club Brugge
2005
7 caps, 7 selecties

Een vaste waarde op de rechtsachter bij Club NXT en de Belgische U17. Ook in de Youth League was Sabbe niet uit de basis weg te denken.

Vincent Burlet

Schalke 04
2005
6 caps, 7 selecties

De linkervleugelverdediger maakte vorige zomer de overstap van STVV naar het Duitse Schalke. Daar is hij voornamelijk invaller van de U17-selectie.

Roméo Monticelli

Sporting Charleroi
2005
6 caps, 7 selecties

Ook Monticelli is een linksachter met 7 selecties en 6 caps in het shirt van het Belgische U17-team. Hij is een vaste waarde bij de beloften van Charleroi en komt daarnaast regelmatig uit bij de U18. Als international telt hij ook al drie caps bij de leeftijdscategorie boven de U17.

Jorne Spileers

Club Brugge
2005
5 caps, 7 selecties

Spileers fungeert als basispion bij de U18 van Club en als invaller van Club NXT. Hij is een centrale verdediger en de derde verdediger van Club Brugge in de selectie van bondscoach David Penneman.

Ibrahim Digberekou

Borussia Mönchengladbach
2005
4 caps, 9 selecties

Net als Burlet voetbalt Digberekou in Duitsland. Hij is afkomstig uit Duitstalig België en bracht een groot deel van zijn jonge carrière over de grens door. De centrale verdediger is een vaste waarde bij de U17 van Mönchengladbach.

Arthur Piedfort

PSV
2005
1 cap, 2 selecties

De stevige centrale verdediger uit Herentals debuteerde in september tegen Italië, maar kwam sindsdien niet meer in actie.

MIDDENVELDERS

Noah Mawete

Standard
2005
10 caps, 11 selecties

Complete middenvelder die in Luik wel eens het label ‘de nieuwe Witsel’ toebedeeld krijgt. Sterkhouder van de U18 van Standard, die ook tot de beloftengroep behoort.

Stanis Idumbo

Ajax
2005
8 caps, 8 selecties

Aanvallende middenvelder, ex-Gent, die wat tussen Ajax onder 17 en Ajax onder 18 schippert.

Chemsdine Talbi

Club Brugge
2005
8 caps, 9 selecties

Talbi is een aanvallende middenvelder van de U18 van Club Brugge. Ook bij de beloften is hij regelmatig te bewonderen.

Arthur Vermeeren

Royal Antwerp FC
2005
7 caps, 9 selecties

Defensieve middenvelder van Antwerp met dit seizoen meer wedstrijden bij de U21 dan bij de U18.

Enzo Geerts

PSV
2005
5 caps, 8 selecties

Collega van Piedfort bij PSV, die bijna vijf jaar geleden de overstap maakte van KV Mechelen naar Eindhoven. Hij is een centrale middenvelder met de nodige polyvalentie en tegenwoordig een basisklant bij PSV U17.

Faissal Al Mazyani

KRC Genk
2005
4 caps, 5 selecties

Al Mazyani, een eerder defensieve middenvelder, komt vooral uit bij de Genkse U18-ploeg, maar mocht dit seizoen ook af en toe proeven van het beloftenvoetbal.

AANVALLERS

Malick Fofana

KAA Gent
2005
9 caps, 9 selecties

Absolute sterkhouder van de Gentse beloften en de Belgische U17-selectie. Fofana telt al 5 treffers bij deze nationale jeugdcategorie en leunt tegenwoordig dicht aan tegen de A-ploeg van de Buffalo’s. Kan op alle aanvallende posities uit de voeten, in de laatste wedstrijden gebruikte Penneman hem als nummer negen.

Frederic Soelle Soelle

KV Mechelen
2005
7 caps, 7 selecties

De centrumspits van de Mechelse beloften. Krijgt vaak een invallersrol bij de Belgen. Bij KVM tekende hij een tijdje terug zijn eerste profcontract en geldt hij als een groot talent.

Cihan Canak

Standard
2005
5 caps, 5 selecties

Canak is een van de meest gebruikte flankaanvallers bij de beloften van Standard. Dit seizoen mocht hij driemaal invallen bij de hoofdmacht van de Luikenaars. Hij beschikt over een leuke linker, maar mist soms wat drive en doelgerichtheid.

Mika Godts

KRC Genk
2005
5 caps, 5 selecties

Polyvalente speler die ook als middenvelder gecatalogeerd zou kunnen worden. Kan in alle spits-ondersteunende rollen – en als spits – fungeren. Maakt vooral minuten bij de U18 van KRC Genk.

Enock Agyei

RSC Anderlecht
2005
2 caps, 3 selecties

Creatieve winger met de nodige startsnelheid die bij Anderlecht moeilijk weg te denken is uit de beloftenploeg. Scoorde een hattrick in de bepalende 0-6-zege tegen Bosnië. Soms een ongeleid projectiel tussen de lijnen, maar vooral een groot talent.

In 2007, 2015 en 2018 bereikte België de halve finale. Lukt dat dit jaar opnieuw?

Livestream België – Servië (17 mei, 16u30): https://www.uefa.tv/match/live/216011/2034756

Advertentie