Zulte Waregem zal komend seizoen aanvatten met Mbaye Leye als hoofdcoach. De 39-jarige Senegalees, die tijdens zijn spelerscarrière drie passages kende bij Essevee, wordt er de opvolger van het duo Timmy Simons-Davy De fauw.

Mbaye Leye startte in de zomer van 2007 zijn carrière in de Jupiler Pro League bij Zulte Waregem. De Senegalees zou nooit meer weggaan uit België, maar wel een paar keer bij Zulte Waregem. Een eerste keer in 2009, toen hij een transfer naar KAA Gent versierde. Zulte Waregem pikte hem in januari 2012 weer op bij Standard Luik, maar zag hem tweeënhalf jaar later opnieuw vertrekken, ditmaal naar KSC Lokeren. Een jaar later stond Leye opnieuw aan de dorpel van het Regenboogstadion, om uiteindelijk in 2017 een derde keer te vertrekken, toen niet echt in de beste omstandigheden na onenigheid over zijn contractverlenging.

Zijn trainerscarrière startte Leye, die tijdens zijn spelerscarrière al tot een gewaardeerd analist uitgroeide bij RTL Sport, bij Standard Luik. Hij was er in het seizoen 2019/20 assistent van Michel Preud’homme, verliet de club in juni 2020, maar werd in december van datzelfde jaar 2020 teruggehaald als hoofdtrainer na het ontslag van Philippe Montanier. In oktober 2021 werd hij er ontslagen na teleurstellende resultaten.

Advertentie