Het avontuur van Bob Peeters bij TOP Oss is voorbij. De 48-jarige trainer eindigde afgelopen seizoen vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie en ziet zijn contract niet verlengd worden door de nieuwe technisch directeur Klaas Wels.

Peeters begon in juni vorig jaar aan zijn tweede buitenlandse trainersavontuur, nadat hij in het seizoen 2014/15 al even de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic had gecoacht. Peeters kwam toen over van KVC Westerlo, waar hij verspreid over twee passages viereenhalf jaar coach was geweest en waar het “langs beide kanten op was”. Zijn opvolger Jonas De Roeck werd afgelopen seizoen kampioen in Eerste klasse B.

Peeters eindigde met TOP Oss vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie, een resultaat dat in de buurt komt van de eindklasseringen van de voorbije seizoenen, met uitzondering van de uitschieters in 2018/19 (zesde) en 2020/21 (tiende). Zijn vertrek heeft echter meer te maken met de komst van technisch directeur Klaas Wels, de man die Peeters vorig jaar opvolgde als TOP Oss-trainer. Na rijp beraad kwam de club tot de conclusie dat er onvoldoende synergie was in de ideeรซn van Wels en Peeters, waarop het eenjarige contract van de ex-Rode Duivel niet verlengd werd.

Advertentie