Oud-Heverlee Leuven heeft Nordin Jackers terug naar de Jupiler Pro League gehaald. De 24-jarige doelman ondertekende een driejarig contract bij de Leuvenaars.

Jackers is een van de vele producten van de Genkse keepersschool. Hij debuteerde in december 2016 in de Europa League-groepswedstrijd tegen US Sassuolo, die toen uitzonderlijk op vrijdagmiddag werd afgewerkt vanwege de dichte mist op donderdagavond. In het kampioenenseizoen 2018/19 was hij tweede doelman na Danny Vuković en speelde hij zeven wedstrijden: drie in de competitie (waarvan een nadat de titel al binnen was), drie in Europa en een in de Beker van België.

Toen Gaëtan Coucke na de zware blessure van Vuković de voorkeur kreeg, werd Jackers uitgeleend aan Waasland-Beveren. Daar werd hij wel eerste keuze, waarna de Waaslanders hem in 2020 definitief overnamen. In de voorbije twee seizoenen, een in de Jupiler Pro League en een in de 1B Pro League, miste hij telkens slechts twee competitiewedstrijden. Afgelopen seizoen kregen Brent Gabriël en Bill Lathouwers toen elk één wedstrijd.

Ook bij OH Leuven zal Jackers wellicht eerste keuze worden. Rafael Romo vertrok naar DC United, de inmiddels ex-club van Hernán Losada, en Alex Runarsson definitief overnemen van Arsenal wordt wellicht heel moeilijk.

Advertentie