Na het gelijkspel tegen Servië (1-1) en de al bij al duidelijke nederlaag tegen recordkampioen Spanje (2-0), zijn de doorstootkansen van België flink geslonken op het EK U17 in Israël. Onze jonge landgenoten moeten straks zelf Turkije verslaan, erop rekenen dat de reeds gekwalificeerde Spanjaarden vol voor de zege gaan en ondertussen hopen dat de doelpuntensaldi gunstig evolueren.

  1. Spanje 2 – 6 (4:0)
  2. Servië 2 – 4 (3:2)
  3. België 2 – 1 (1:3)
  4. Turkije 2 – 0 (1:4)

In de eerste plaats dienen de Belgen te winnen van Turkije, dat enkel nog voor de eer (en de derde plaats in de groep) strijdt. Ondertussen moeten ze hopen dat Spanje en Servië het niet bij een salonremise houden, want enkel een Spaanse zege kan België naar de volgende ronde zenden. Kan, want in dat scenario zal het doelpuntensaldo beslissend zijn. Als zowel onze landgenoten als de Spanjaarden met 1-0 zegevieren, stoot Servië immers nog steeds door. Zelfs 1-0 voor België en 2-0 voor Spanje zou onvoldoende zijn, want het criterium na ‘doelpuntensaldo’ is ‘aantal gemaakte doelpunten’.

16u30: België – Turkije
16u30: Spanje – Servië

ONTDEK DE BELGISCHE SELECTIE

Advertentie