Het is officieel: Danny Buijs is de nieuwe trainer van KV Mechelen. De 39-jarige Nederlander ondertekende in het AFAS Stadion, waar hij de opvolger wordt van Wouter Vrancken, een contract voor onbepaalde duur.

Zijn eerste avontuur in het buitenland wordt het niet: de ex-speler van onder andere FC Groningen, Feyenoord en ADO Den Haag speelde in het seizoen 2011/12 immers voor het Schotse Kilmarnock FC. Het wordt voor de Nederlander wel zijn eerste buitenlandse trainersopdracht, nadat hij in eigen land eerder Kozakken Boys (2014-2018) en FC Groningen (2018-2022) coachte.

“Ik heb met een aantal clubs contact gehad, maar had meteen een goed gevoel bij KV Mechelen”, liet Buijs weten via de clubwebsite van zijn nieuwe club. Bij Groningen, waar hij net als Vrancken bij KV Mechelen vier seizoenen aan de slag was, eindigde hij respectievelijk achtste, negende, zevende en twaalfde. In de eerste drie seizoenen onder Buijs zat Groningen telkens in de top vier van de clubs die het minst aantal tegengoals slikten in de reguliere competitie.

Advertentie