Ronny Deila (46) is de nieuwe hoofdtrainer van Standard. ‘De Noorse Klopp’, vroeger zelf centrumverdediger, staat bekend om zijn aanvallende voetbalfilosofie en tactische flexibiliteit. Met drie van de vier clubs waar hij aan het roer stond, pakte hij in totaal reeds zeven prijzen (inclusief Eastern Conference met New York City FC).

 • 2010

  Beker van Noorwegen met Stromsgodset IF

  Ronny Deila maakte Stromsgodset, waar hij als speler een tijdje actief was geweest en nadien op de loonlijst stond als assistent, opnieuw succesvol. De club uit Drammen pakte de nationale beker voor het eerst sinds 1991 en …

 • 2013

  Noorse landstitel met Stromsgodset

  … de titel enkele jaren later voor het eerst in maar liefst 43 jaar. Op de laatste speeldag van het seizoen won het team van Deila met 4-0 van Haugesund, de derde ploeg op de rangschikking. Rosenborg won ook en strandde op één schamel puntje van Stromsgodset.

 • 2015

  Ligabeker met Celtic

  Na onder meer een stevige 6-0-overwinning tegen Patrick Thistle in de kwartfinale en een 2-0-zege tegen toenmalige tweedeklasser en rivaal Rangers, haalde Celtic het in de finale met 2-0 van Dundee United.

 • 2015

  Schotse landstitel met Celtic

  Celtic werd kampioen met 92 punten uit 38 wedstrijden en een voorsprong van 17 eenheden op Aberdeen.

 • 2016

  Schotse landstitel met Celtic

  Voor de tweede keer op rij pakten Deila en Celtic de landstitel, ditmaal met 86 verzamelde punten. Het was het laatste jaar zonder Rangers, Aberdeen kroonde zich opnieuw tot runner-up (71 punten). Na dit seizoen tekende Deila bij Valerenga in zijn thuisland.

 • 2021

  Titel MLS (en Eastern Conference) met New York City

  De in 2013 opgerichte club pakte vorig jaar de eerste prijs uit zijn jonge bestaan. Twee prijzen zelfs: na een vierde plaats in het reguliere Eastern Conference-seizoen, won NYCFC immers eerst de Conference Final (zeges tegen Atlanta, New England en Philadelphia) en vervolgens de MLS Cup (na strafschoppen tegen Portland Timbers). De MLS Cup is de partij om de (Noord-)Amerikaanse titel tussen de winnaars van beide Conference Finals. Het was het tweede seizoen van Deila bij de club van de City Football Group, in de huidige jaargang staat New York op de eerste plaats in de Eastern Conference.

Advertentie