Als we het centrum van beide locaties in acht nemen, bedraagt de afstand tussen het Belgische Visé (Wezet) en Bagdad in Irak maar liefst 3.677 kilometer. Olivier Dumont en Ameen Al-Dakhil delen hun geboorteplaats niet, maar hebben verder wel ontzettend veel gemeen. Voetbalquizzers, neem jullie notitieboekje bij de hand!

Al-Dakhil en Dumont kwamen tot eind januari dagelijks samen toe op het oefencomplex van Standard. Al-Dakhil reisde met de trein naar het – prachtige – station Luik-Guillemins, waar Dumont hem telkens met de wagen stond op te wachten.

Links: Al-Dakhil. Rechts: Dumont.

Op 23 juli vorig jaar speelde Standard in het kader van speeldag één tegen KRC Genk. Al-Dakhil stond in de basis, Dumont viel in het slot van de partij in. Het was hun eerste profwedstrijd, ze debuteerden met andere woorden op dezelfde dag, in dezelfde match.

Even terug naar Bagdad. Daar zag Ameen Al-Dakhil het levenslicht op 6 maart 2002. Olivier Dumont – u voelt het wellicht al aankomen – werd óók geboren in 2002. Op 6 maart 2002 om precies te zijn.

Tijdens de wintermercato verliet Al-Dakhil Standard voor STVV, dat voor hem een half miljoen euro betaalde – de Limburgers kregen een fikse korting bij wijze van tegemoetkoming in het Edmilson-dossier. De Irakese Belg ging zo aan de slag in de streek waar hij woonachtig is. In januari was er ook al sprake van een transfer van Dumont naar Sint-Truiden, maar die overgang raakte toen niet meer rond. Nu, enkele maanden later, zet de middenvelder wel zijn krabbel onder een verbintenis bij de Kanaries en zijn hij en Al-Dakhil herenigd.

Advertentie