Dankzij de promotie en het daaropvolgende droomseizoen is de aantrekkingskracht van volksclub Union Saint-Gilloise op korte tijd stevig toegenomen. Per thuiswedstrijd zijn er amper 1.600 losse tickets beschikbaar, de vraag is beduidend groter dan het aanbod. Op langere termijn denkt men zoals bekend aan een nieuw stadion. Om dit seizoen al meer plaatsen te creëren, ligt een splitsing van het uitvak op tafel.

De zuidtribune van het Dudenpark, waar de bezoekende fans plaatsnemen, heeft een capaciteit van 1.800 toeschouwers. Doordat de politiediensten de verkoop van tickets in dat vak limiteren op 750 stuks, zijn er ondanks de grote vraag vanuit het Brusselse supporterslegioen altijd heel wat lege plaatsen te bespeuren in het Joseph Marienstadion. Daar wil het clubbestuur verandering in brengen door het uitvak te verkleinen en een deel van de zuidtribune toe te wijzen aan de thuisfans.

Hoe dat praktisch moet – denk maar aan toegangswegen en afscheidingen -, wordt nog besproken, zeker is wel dat de club de aanpassingswerkzaamheden graag zo snel mogelijk uitvoert. Daarnaast gaat men werk maken van een bar aan de oosttribune, het sfeervak van Union, want ook de huidige wachtrijen tonen duidelijk aan dat de club een succesperiode beleeft.

Advertentie