Sinds zijn vertrekt bij het Mexicaanse FC Juárez begin dit jaar, loopt de voetbalcarrière van de Spanjaard Pol García niet als gesmeerd. De ex-verdediger van STVV speelde heel even bij de Spaanse tweedeklasser CD Lugo, maar begin juli liep zijn contract daar af.

Al ruim een half jaar vertoeft Pol García in een lastig parket. Acht maanden geleden trok hij de deur bij het Mexicaanse FC Juárez achter zich dicht. Sindsdien is de zoektocht naar een nieuwe club een hele opgave.

Drie maandenlang vond de centrale verdediger onderdak bij het Spaande CD Lugo. Verder dan twee invalbeurten kwam hij weliswaar niet. Een verdere contractverlening bleef uit, en zo zit de Spanjaard wederom zonder werkgever.

In de lokale media is het voorlopig stil rond zijn figuur. In maart gaf García nog aan interesse te genieten vaan meerdere clubs. Zelf liet hij toen weten in Spanje of Italië aan de slag te willen gaan, maar ook andere opties sloot de linksvoetige verdediger niet uit.

LEES OOK: Wie pikt ex-STVV’er Pol García transfervrij op? Spaanse verdediger zit al drie maanden zonder club

Transfervrij

García verdedigde van 2018 tot en met 2020 de kleuren van STVV. Na een moeizaam laatste seizoen, door onder meer strubbelingen met toenmalig hoofdcoach Kevin Muscat, besloot de jeugdspeler van Juventus en FC Barcelona begin 2021 andere oorden op te zoeken.

Het Mexicaanse FC Juárez werd zijn nieuwe bestemming. Aan de andere kant van de wereld kon de Spanjaard aanvankelijk moeilijk aarden. “De lange afstanden en de verschillende klimaatomstandigheden zijn niet altijd evident”, gaf hij eerder te kennen. Uiteindelijk vond hij er zijn draai, maar wegens interne en technische redenen, ontbond de Spanjaard er in januari van dit jaar zijn contract.

Waar de toekomst van de transfervrije verdediger ligt, is dusver koffiedik kijken.

Advertentie