Begin 2021 trok Pol García de deur op Stayen achter zich dicht. Een eenjarig avontuur bij de Mexicaanse eersteklasser FC Juárez volgde. Na een klein jaar voetballen in Noord-Amerika, kijkt de verdediger sinds begin januari uit naar een nieuwe club. “Liefst in Spanje of Italië”, klinkt het.

Pol García (27) belandde in 2018 in Haspengouw, nadat hij door het Italiaanse Juventus eerder aan een resem Serie B-clubs werd uitgeleend. In Sint-Truiden was de Spanjaard vrij snel zeker van een basisplaats. Twee seizoenen genoot hij de voorkeur, totdat de Australiër Kevin Muscat trainer werd bij de Kanaries.

García werd – tot ongenoegen van de Truiense achterban – aanvankelijk naar de bank verwezen. Na het ontslag van de Australische oefenmeester herstelde zich dat, maar de Spanjaard besloot Limburg alsnog te verlaten.
 
Met 65 gespeelde wedstrijden in het shirt van STVV pakte hij vorige winter zijn koffers, en verkaste hij naar het Mexicaanse FC Juárez. Aan de andere kant van de wereld verging het de verdediger relatief goed, al was García geen fan van de verre afstanden. “De lange verplaatsingen in het land en het wisselend klimaat waren niet altijd evident. Dat ging van verzengende hitte in de woestijn tot vochtige lucht aan de kust”, vertelde hij eerder in de lokale media.  “Uiteindelijk vond ik mijn draai wel, maar door interne en technische redenen, is het toch misgelopen, met het stopzetten van mijn contract als resultaat.”

Proefperiode

Ondertussen zit de voormalige Kanarie al drie maanden zonder club en is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik houd mijn conditie op peil en kijk uit naar een nieuwe ploeg. In Spanje of Italië gaan voetballen zou ik opnieuw zien zitten, maar ik sta ook open voor andere opportuniteiten. Ik heb al enkele voorstellen gekregen, maar nog niet iets wat me echt kon overtuigen”, aldus de Spanjaard.

García traint ondertussen mee met de Spaanse tweedeklasser CD Lugo. Het zou vooralsnog gaan om een proefperiode. García kwam in het verleden ook al uit voor de jeugdploegen van FC Barcelona en Espanyol in zijn thuisland.

Advertentie