Acht van de veertien U23-selecties die dit seizoen bij de grote jongens aantreden, de ploegen in de Challenger Pro League en in Eerste nationale, vierden de voorbije dagen hun debuut – al had Club NXT al wat ervaring op het tweede niveau. Globaal beschouwd kunnen ze terugblikken op een geslaagde start, enkel de Young Reds van Royal Antwerp FC beten in het zand.

Jong Genk en SL16 FC waren misschien wel dé ploegen van de speeldag in de Challenger Pro League. De beloften van KRC Genk haalden stevig uit tegen Lierse Kempenzonen, met eerst een penaltygoal van Jay-Dee Geusens, vervolgens een knappe goal van Mika Godts om de gelijkmaker uit te wissen en tot slot nog een tweeklapper van invaller Sekou Diawara, werd het uiteindelijk 4-1. Genk staat zo samen met provinciegenoot Lommel SK aan de leiding.

SL16 FC, de jonkies van Standard, liet zich niet uit het veld slaan door een snelle 2-0-achterstand – een rechtstreekse vrije trap van Arne Engels en een subtiele lob van Chemsdine Talbi – op het Roeselaarse veld van die andere beloftenploeg, Club NXT. Het nam de match meteen in handen, legde mooi voetbal op de mat en ging uiteindelijk rusten met een gelijke stand. Leandro Kuavita knalde het leer heerlijk via de dwarsligger in doel, Alexandro Calut trof koel raak vanop de stip. De tweede helft was evenwichtiger, het slotoffensief van Club bracht geen zoden aan de dijk en 2-2 was tevens de eindstand.

RSCA Futures hield Deinze dan weer in bedwang. Het moest Mario Stroeykens en Julien Duranville, allebei geselecteerd bij de A-ploeg, missen, maar lag zeker niet onder tegen de Oost-Vlamingen. Scoren lukte evenwel niet en de wedstrijd eindigde zoals ze was begonnen (0-0).

Op het derde niveau was OH Leuven U23 tegen Hoogstraten VV een duel dat linksachter Milan Taildeman niet gauw zal vergeten: hij kwam op het veld in de 88e minuut en scoorde in de 89e het enige doelpunt van de wedstrijd. De Young Reds incasseerden twee treffers op bezoek bij Frans Borains – Teddy Chevalier opende de score – en Malick Keita pakte tot overmaat van ramp tweemaal geel en dus rood.

Jong KAA Gent en Zébra Elites werkten elk een spectaculair duel in eigen huis met als eindscore 2-2 af. Gent vocht tweemaal terug na een achterstand tegen het sterke URSL Visé, waar ‘zoon van’ Marten Wilmots een van de doelpuntenmakers was, en dat ondanks een rode kaart van Robbie Van Hauter bij 1-2. Sterkhouders Ibrahim Salah en Malick Fofana namen hun verantwoordelijkheid en deden de netten trillen voor de thuisploeg. Charleroi gaf een 2-0-voorsprong (goals van Léandro Rousseau en Adrien Bongiovanni) weg tegen KVK Tienen.

De beloftenploegen in de drie reeksen van de tweede amateurafdeling beginnen later aan het seizoen.

Advertentie