Wanneer praatjesmakers belangrijke posities toebedeeld krijgen, bestaat de kans dat hoop uiteindelijk uitmondt in ergernis. Wanneer die praatjesmakers zich bovendien bezighouden met praktijken die sommigen niet onterecht als dubieus zouden omschrijven, kan de kloof tussen hen en de gewone man erg diep worden. Zo diep dat de relatie met die gewone man – in dit geval de supporter van KV Oostende – niet zo eenvoudig te repareren valt als, bijvoorbeeld, een kapot scorebord.

KV Oostende is ontegensprekelijk een van de clubs met degradatiezorgen in een seizoen dat drie zakkers zal kennen. Hoewel er deze zomer een aantal nieuwkomers neerstreken in de Diaz Arena, blijven versterkingen welgekomen en houden de fans de clubberichtgeving nauwlettend in de gaten. Vandaag bevestigde KVO de komst van spits Thomas Robinet van Châteauroux, maar hij wordt meteen op huurbasis doorgestuurd naar zusterclub AS Nancy. “KVO-fans zullen zich misschien vragen stellen maar als we dergelijke deals sluiten, is dit omdat we ervan overtuigd zijn dat alle partijen er wel bij varen.” Sportief directeur Gauthier Ganaye anticipeerde met die woorden op het verwachte déjà-vugevoel bij de supporters – zie onderstaande voorbeelden en oordeel zelf -, maar versterkt het op die manier vooral.

Mickaël Biron

 • 2 juli 2021
  “Mickaël wacht een grote toekomst en daarom haal ik hem ook naar KVO. Hij speelde echter nog maar één seizoen profvoetbal dus het is beter voor hem dat hij eerst nog even in zijn vertrouwde omgeving in Nancy blijft. Daarna zal hij helemaal klaar zijn om de stap te zetten naar de Belgische eerste klasse. Het voordeel van meerdere clubs te hebben, is dat we een echt pad kunnen uittekenen voor een speler. Deze transfer toont ook aan dat we niet enkel met komend seizoen bezig zijn, maar ook al met de verdere toekomst. Intussen blijven we ook druk bezig om de kern te versterken voor komend seizoen. Daarover volgt zeer binnenkort meer nieuws.”

 • 16 juli 2022
  “Mickäel Biron heeft zijn kwaliteiten als offensieve speler, dat bewees hij vorig seizoen bij Nancy en ook al bij KVO in de voorbereiding. RWDM kwam echter met een bod op de proppen dat wij niet konden weigeren en zo troefden ze ook andere geïnteresseerde clubs af. We streven altijd naar een gezond financieel evenwicht en deze uitgaande transfer helpt ons daarmee. Los daarvan hebben we op dit moment voldoende aanvallend geweld rondlopen om gewapend te zijn voor de competitiestart, zeker als je weet dat enkele eigen jongeren hard op de deur van de eerste ploeg kloppen. Denk maar aan een Musayev die eerder deze week zijn eerste profcontract ondertekende. Het is belangrijk dat zulke jongens alle kansen krijgen om zich te profileren. Daarnaast zullen ook wij nog actief zijn in de resterende tijd van de transferperiode. We wensen Mickäel zeer veel succes toe in zijn nieuwe uitdaging in Molenbeek.”

Andrew Jung

 • 27 juli 2021
  “Jung toonde zijn kwaliteiten als spits vorig seizoen in National 1, de Franse derde klasse. Met 23 goals bewees hij over torinstict te beschikken. De stap van de Franse derde klasse naar de Belgische eerste klasse zou echter misschien té bruusk zijn, daarom is een tussenstop bij Nancy opportuun voor de speler zijn carrière. Bovendien was de speler zélf ook vragende partij om eerst bij Nancy aan de slag te gaan alvorens de stap naar het buitenland te zetten. Dankzij de synergie tussen onze clubs kunnen we een speler dergelijk traject voorleggen. Dit is dus een fantastische transfer, zowel voor KVO als voor Nancy.”

 • 31 augustus 2022
  “Jung blijft een speler met een enorm torinstinct. Vorig seizoen was zowel voor hem als voor de hele club Nancy ongelukkig maar hij kan zijn kwaliteiten niet kwijt zijn. Hopelijk kan hij zich in de vertrouwde omgeving van Quevilly opnieuw profileren zoals hij twee seizoenen geleden deed.”

Thomas Basila

 • 22 juni 2021
  “Thomas heeft z’n kwaliteiten al kunnen tonen in de Ligue 1. Met zijn snelheid en fysieke capaciteiten kan hij een topverdediger in wording zijn. We volgen hem al heel lang en ik ben dan ook blij dat we deze deal in orde hebben gekregen. Hiermee steken we verscheidene Franse eersteklassers de loef af. Thomas zal eerst voor twee seizoenen worden uitgeleend aan Nancy, waar hij speelgelegenheid kan krijgen en hopelijk zorgt hij er mede voor dat Nancy goed presteert volgend seizoen.”

 • ?

Advertentie