Terwijl de tijd op de Deadline Day-klok wegtikt, overloop ik hier enkele spraakmakende transfergeruchten. Door malafide omstandigheden hebben deze geen betrekking tot de Belgische competitie, aangezien de transfermarkt in ons apenland een weekje langer openblijft.
Cristiano Ronaldo (Manchester United) naar een Champions League-club? Voor Ronaldo maakt het al lang niet meer uit, zolang hij maar op de bank van een Champions League-club kan zitten. “Le CL, c’est moi” zou de hooghartige ex-stervoetballer zeggen. Hem krijg je niet wakker voor wedstrijdjes tegen Real Sociedad, Sheriff en Omonia. Napoli zou zijn transfer ­– belust op status en merchandise revenue – willen voltooien. Ja, het is Ronaldo’s transfer, zoals alles ooit rond hem heeft gedraaid.
Jude Bellingham (Borussia Dortmund) naar Liverpool? Blijkbaar heeft Liverpool nog genoeg cash over om aan de mouw van de Engelse tiener te trekken. Hun lijst met geblesseerden is tevens hun boekje met kapitaal. Dortmund heeft een duizelingwekkende prijs van 134 miljoen euro op z’n speler gezet. Ondertussen weerklinkt “Hey Jude, don’t make it bad” uit de stad in Merseyside.
Memphis Depay (Barcelona) naar … ergens? Nee, Depay zal gewoon wachten op de bank van Camp Nou, de meest comfortabele positie met z’n vette contract op zak.
Youri Tielemans (Leicester City) naar Arsenal? De Foxes zouden een verrassingskaartje van een ‘mysterieuze club’ in de postbus hebben ontvangen. De inhoud: een bod van 22 miljoen euro op Tielemans. Het lijkt sterk op een drukkingsmiddel om Arsenal uit hun tent te lokken. Al een hele zomer staren de Gunners naar de glazen vitrine van Leicester, als kinderen zonder geld om wat snoepjes te kunnen kopen. Dat zou Tielemans ook zijn bij zijn nieuwe club: een zoete lekkernij in een blinkende verpakking.
Marcos Alonso (Chelsea) naar Barcelona? Voorzitter Joan Laporta heeft Alonso persoonlijk verzekerd dat hij er alles aan zal doen om de transfer voor de deadline te vervolledigen. In april was er al een persoonlijk akkoord met de speler, maar zoals alles bij Barcelona tegenwoordig moeten de papieren langs achterpoortjes en financiële goochelaars passeren om iets rond te krijgen. Alonso is zo’n goede speler, alleen zijn linkervoet is al honderd miljoen waard (en zijn haarlijn een bonus van vijf miljoen).
Al die transfers interesseren me eigenlijk geen bal. Meestal ben ik degene die in het midden van het seizoen verrast opkijkt: “Huh, speelt die nu in dat shirt?” Om dan kotsmisselijk te worden bij het opzoeken van de transferprijs.Advertentie