STVV-doelman Daniel Schmidt zit aan 100 wedstrijden voor de Kanaries en vierde zijn jubileumwedstrijd zaterdagavond met een clean sheet tegen KV Kortrijk. Zijn achtste al van het seizoen en allicht ook niet zijn laatste. De Japanner kan in zijn vierde seizoen dusver terugblikken op een fraai parcours in Limburg.

De goalie – die geboren werd in de Verenigde Staten – werd in de zomer van 2019 weggeplukt bij het Japanse Vegalta Sendai. Op 2 augustus mocht de doelman debuteren voor STVV op het veld van Club Brugge.

Al snel werd duidelijk dat dat geen cadeau zou zijn. De Japanner stond die avond in een schietkraam en kreeg maar liefst zes tegentreffers om de oren. Een debuut in mineur. Enige troost, het kon alleen maar beteren. En dat deed het ook.

Een hamstringblessure gooide begin 2020 nog even roet in het eten, maar na zijn rentree was de doelman niet meer uit het elftal weg te denken. Sterk man tegen man, heersend in de lucht, goed met de voeten en blakend van rust en zelfvertrouwen.

Alles opgeteld resulteert dat dusver tot 32 clean sheets in 100 wedstrijden. Fraaie statistieken. Ook de allicht snelste rode kaart als doelman in België staat achter zijn naam, al is dat eerder een twijfelachtige eer.

50 voor Hayashi

En er was zaterdagavond nóg reden tot feest, want ook Daichi Hayashi werkte al een resem duels af voor geelblauw. De vinnige aanvaller speelde tegen KV Kortrijk zijn 50ste wedstrijd. Dit seizoen vond hij al 7 keer de weg naar doel. In totaal zit de Japanner aan 15 doelpunten en 4 assists voor de Kanaries.Advertentie