Een fanalyse van onze STVV-watcher

Kind aan huis Wolke Janssen (28) zit inmiddels aan 100 wedstrijden voor geelblauw. Iets wat niet veel Kanaries tegenwoordig nog kunnen zeggen. Tussen alle aflopende contracten en gehuurde spelers door, is de Perenaar op verschillende vlakken een van de weinige zekerheden en stabiele factoren in Haspengouw. Houden zo.

Het ideale moment om zijn verblijf op Stayen te verlengen, is nu wel écht gekomen. Wolke Janssens is inmiddels bezig aan zijn zesde seizoen bij de STVV-familie, tussendoor nog een jaartje SK Lierse. Van aanvaller omgeschoold tot verdediger, maar wel een die er steeds nadrukkelijker staat. Qua niveau in stijgende lijn, mét progressiemarge.

De voormalige jeugdspeler van KRC Genk – het moet erbij gezegd worden – is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de stille krachten van de ploeg waar je, ook met een invalbeurt, telkens op kan rekenen. Inzet, loopvermogen. Nuchterheid, heel belangrijk. En misschien nóg belangrijker, een jongen uit de streek. Van het volk. Een Limburger. Eentje die kan voetballen nog wel. Ondertussen een zeldzaamheid op Stayen.

Rob Schoofs

Voor gouwgenoten moeten we al zeven jaar terug in de tijd. Toen Janssens net kwam piepen in Sint-Truiden, zorgden Pieter Gerkens, Stef Peeters en nog wat eerder Rob Schoofs voor het Limburgse spelplezier in de Trudostad. Het is sinds die laatste naam ook geleden dat er nog een speler uit de streek de kaap van 100 wedstrijden voor STVV wist te ronden.

Van de huidige spelerskern kunnen enkel Jorge Teixeira en Daniel Schmidt nog zeggen dat ze een getal met drie cijfers op de Truiense teller hebben staan. En dat is niet geheel ongewoon.

Lees ook: Van 6-0-pandoering tegen Club Brugge tot 32 clean sheets: Daniel Schimdt rondt kaap van 100 wedstrijden voor STVV

Rugnummer 22

De clubtrouwe Peter Delorge-tijdperken liggen inmiddels al een tijdlang achter ons. Dat kan je dezer dagen ook niet meer verlangen van (jonge) spelers die steeds het allerhoogste ambiëren. Reden te meer om het vertrouwelijk gezicht van Janssens in Sint-Truiden te omarmen en te koesteren. In 2020 niet voor niets uitgeroepen tot ‘Meest Verdienstelijke Spelers van het Jaar’.

Als het STVV-bestuur tussen de huurlingen, aflopende contracten en naamswijzigingen door toch één speler zijn verblijf op Stayen wil en zelfs moet verlengen, laat het dat dan van Wolke Janssens zijn. Als enig teken van goodwill, kennis en supportersempathie. Zijn rugnummer 22 mag daarvan een voorbode zijn.

Advertentie