Voor wie zich zou afvragen waarom Seraing het dit seizoen nóg moeilijker heeft dan vorig jaar, is het allicht belangrijk om te weten dat de drie absolute sterkhouders van toen in het tussenseizoen zijn teruggekeerd naar moederclub Metz. In Frankrijk maken Ablie Jallow, Youssef Maziz en vooral Georges Mikautadze tegenwoordig trouwens echt het mooie weer, afgelopen weekend behoorden ze zelfs alle drie tot de uitblinkers. De Franse spits met Georgische roots is en blijft de exponent van het drietal, en bijgevolg een mooie eerste kandidaat voor deze nieuwe rubriek waarin we elke maandag een van de excellerende gezanten van de Pro League zullen uitlichten.

In de Ligue 2 nam FC Metz het zaterdag in eigen huis op tegen Nîmes Olympique. Net voor het halfuur opende Georges Mikautadze de score na een van zijn typische perfect getimede vooracties, in de tweede helft knikte Youssef Maziz de eindstand overhoeks op het bord op voorzet van Ablie Jallow. Hoewel de achterstand op het door oude bekende Luka Elsner getrainde Le Havre met 11 eenheden ruim blijft, staat de ploeg uit het noordoosten van Frankrijk zo nog altijd mooi in de buurt van de tweede plaats.

Georges Mikautadze

Wat waren de fans van RFC Seraing blij toen de club Georges Miktautadze in augustus 2021 toch nog een extra jaar op huurbasis kon engageren, nadat hij de Luikenaars in het seizoen ervoor terug naar het hoogste niveau van de Belgische voetbalpiramide had gebracht. Met 22 doelpunten in 23 duels, waarvan 3 stuks in de beslissende barragewedstrijden tegen Waasland-Beveren, was zijn aandeel in de promotie werkelijk enorm. Vorig klokte hij af op 10 doelpunten in 30 Jupiler Pro League-wedstrijden en wist Seraing zijn hachje nipt te redden. In de Beker deed de kwieke spits de netten bovendien viermaal trillen, met onder meer een hattrick tegen Lokeren-Temse.


GEORGES MIKAUTADZE

2019-2020: FC Metz
2020-2021: RFC Seraing (huur)
2021-2022: FC Metz
2021-2022: RFC Seraing (huur)
2022-2023: FC Metz


Ook in de Ligue 2 is de 22-jarige Mikautadze vandaag een absolute sterkhouder, zijn het voorlopig bilan van 22 basisplaatsen, 12 doelpunten en 5 assists. Grote kansen missen doet hij nog steeds quasi nooit. Zelfs wanneer FC Metz straks niet zou promoveren, lijkt de kans dan ook erg groot dat het jeugdproduct van Olympique Lyon volgend seizoen op het hoogste Franse niveau te bewonderen zal zijn.

Advertentie