Het is u allicht niet ontgaan dat PEC Zwolle vrijdagavond stevig uitgehaald heeft. Het won met 13-0 van FC Den Bosch, een evenaring van de ruimste overwinning ooit in het Nederlandse profvoetbal. Aangezien de absolute uitblinker in die recordpartij een spelerspaspoort met twee Belgische periodes kan voorleggen, waren de andere pintjesleague-gezanten er al meteen aan voor de moeite wat deze kersverse rubriek betreft.

Na twaalf minuten voetballen had Apostolos Vellios al een zuivere hattrick achter zijn naam staan in Zwolle. De 31-jarige aanvaller opende de score met een knappe lob, waarna hij de wedstrijd al gauw in een definitieve plooi legde via een simpele binnentikker en nog een harde knal van buiten de zestien. Nog voor het halfuur knikte Vellios een vierde treffer tegen de touwen, de 6-0 in een knotsgekke wedstrijd die uiteindelijk op 13-0 zou afklokken.

PEC Zwolle staat zo mooi aan de leiding van de Keuken Kampioen Divisie en lijkt goed op weg naar het hoogste niveau. Clubopschutter is Apostolos Vellios vooralsnog niet, maar met 9 doelpunten en 6 assists mag Dick Schreuder – de oudere broer van – niet klagen over de voorlopige bijdrage van zijn Griekse targetspits.

Lierse en Waasland-Beveren

Apostolos Vellios was gedurende twee korte periodes actief in België. In juli 2014 plukte Lierse SK hem transfervrij weg bij Everton, maar een half jaar later trok de Griek de deur op het Lisp alweer achter zich dicht en tekende hij een leencontract bij het Deense Vestsjaelland. Twee weken na zijn terugkeer in België mocht Vellios gratis vertrekken naar Iraklis, het startpunt van zijn voetbalcarrière.

APOSTOLOS VELIOS

2008-2011: Iraklis
2011-2014: Everton
2014: Blackpool (huur)
2014-2015: Lierse SK
2015: Vestsjaelland (huur)
2015-2016: Iraklis
2016-2018: Nottingham Forest
2018-2019: Waasland-Beveren (huur)
2019-2020: Atromitos
2020-2021: Ascoli
2021-2022: Academica Clinceni
2022: PAS Lamia
2022-2023: PEC Zwolle

Net als in zijn jonge jaren versierde Vellios een transfer naar Engeland: Nottingham Forest telde in de zomer van 2016 meer dan één miljoen euro neer voor de Griek. Zijn eerste seizoen in Nottingham liep behoorlijk goed, maar een jaar later kwam hij steeds minder aan de bak en volgde opnieuw een overstap naar de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren lijfde hem in op huurbasis.

Bij Lierse was Vellios slechts eenmaal tot scoren gekomen, een belangrijke late 2-2 op bezoek bij Standard, op de Freethiel ging het hem met 4 doelpunten in 17 competitiewedstrijden net iets beter af. Al bereikte hij dat bilan vrijdagavond al na 27 speelminuten.

Advertentie